Over mijn beelden

Als beeldhouwer ben ik op zoek naar schoonheid in de vorm; esthetiek; een lijn die mooi loopt; balans. Maar altijd met een diepere betekenis. 
Het is een zoektocht naar bezieling, verbondenheid, de ontplooiing en groei als mens.

Mijn abstracte werk kenmerkt zich vaak door organische vormen met veel beweging, zachte, vloeiende lijnen en een zeker evenwicht. Hiernaast hebben veel van mijn beelden, ondanks de zwaarte van het materiaal, toch een soort luchtigheid in zich.

Bij het beeldhouwen in steen werk ik momenteel het liefst in albast, waarbij vooral de kleurnuances en de transparantie die de steen kan hebben me aanspreekt. Hiernaast is serpentijn en ook seleniet een steensoort waar ik graag in werk.

Als je beeldhouwt in steen werk je samen met iets dat letterlijk deel heeft uitgemaakt van onze aarde. Dat verdient respect en zorgvuldigheid in hoe je ermee omgaat. Ik zie het als samenwerken met de steen.

De werkwijze kan variëren. Soms werk ik intuïtief of kan een specifieke vorm van het brok ruwe steen me op ideeën brengen of inspiratie geven, maar ik werk ook vanuit vierkante blokken waarbij dit niet aan de orde is en ik eerst aan het schetsen sla en dit dan ga uithakken.

Naast het steenhouwen werk ik ook graag in boetseerwas. Dit kunnen naast abstracte ook figuratieve beelden zijn.
Het werken in was en het proces van het wassen beeld omzetten in een bronzen beeld is een enorm boeiend proces met veel stappen.

Voorheen bracht ik zo’n beeld naar de bronsgieter maar nu heb ik de mogelijkheid om het hele proces zelf te doen omdat we op de plek waar ik mijn atelier heb zelf brons kunnen gieten.

Het maken van het wassen beeld, het proces van het maken en uitstoken van de mal, het brons gieten en daarna het afwerken; een lang en inspannend proces dat echter veel voldoening geeft. Je geeft het beeld niet uit handen maar blijft betrokken bij alle stappen van de metamorfose van wassen beeld tot bronzen beeld.